Trupp Blå

By Clara Bergenfelz|11 maj, 2018||

I Trupp Blå tränar vi som har grundkunskaper inom truppgymnastik och vill utvecklas ännu mer. I gruppen jobbar vi mycket med lagkänslan och med det känslan av att alla ska synas, utvecklas och bli det bästa denne kan bli. Inom truppgymnastik tränas traditionellt sett tre olika moment; matta, hopp och fristående och i Trupp Blå tränas framförallt matta och hopp. 

Kompletterande pass

För att förbättra sig inom truppgymnastik är det viktigt med en stark överkropp. I passet Cxworx används övningar som på ett effektivt sätt stärker magen, axlarna och ryggen. Läs mer om det här. Behöver du öva upp din vighet kan du istället prova på Bodybalance. Här blir vi mjukare i kroppen med hjälp av yoga. Läs mer om det här.

Träningsverkets andra truppgrupper

Trupp Vit och Gul är de grupper där barn som inte har tränat så mycket gymnastik tidigare främst hamnar. Läs mer om Trupp Vit här och läs mer om Trupp Gul här. Trupp Svart är den grupp inom Träningsverkets truppgymnastik som tränat längst och därför tränar både matta, hopp och fristående. Läs mer om Trupp Svart här.

En tjej som hoppar trampett i Trupp Blå

Trupp Blå

Share this Post: