Trupp Gul

By Clara Bergenfelz|11 maj, 2018||

I Trupp Gul tränar de som kan grunderna inom gymnastiken. Vi tränar vidare på grunderna och försöker förbättra styrkan. Trampetten kommer in mera och mer i våra träningar och vi börjar så smått göra volter. I Trupp Gul tränas mycket på matta, ett luftgolv som hjälper oss att göra olika typer av volter. Det är viktigt att vara stark när man tränar truppgymnastik, så styrkeövningar ingår i våra träningar. Målet i Trupp Gul är att gymnasterna ska känna sig säkra på de övningar de gör och göra dem korrekt. Detta för att sedan kunna gå vidare till högre trupper.

Kompletterande pass

För att förbättra sig inom truppgymnastik är det viktigt med en stark överkropp. I passet Cxworx används övningar som på ett effektivt sätt stärker magen, axlarna och ryggen. Läs mer om det här. Behöver du öva upp din vighet kan du istället prova på Bodybalance. Här blir vi mjukare i kroppen med hjälp av yoga. Läs mer om det här.

Träningsverkets andra truppgrupper

Trupp Vit och Gul är de grupper där barn som inte har tränat så mycket gymnastik tidigare främst hamnar. Läs mer om Trupp Vit här. När man kan göra övningarna korrekt i Trupp Gul får man vara med i Trupp Blå. Läs mer om Trupp Blå här. Trupp Svart är den grupp inom Träningsverkets truppgymnastik som tränat längst och därför tränar både matta, hopp och fristående. Läs mer om Trupp Svart här.

Barn som hjular i Trupp Gul och Trupp Vit

Trupp Gul / Trupp Vit

Share this Post: