Trupp Svart

By Clara Bergenfelz|11 maj, 2018||

I Trupp Svart tränar vi som har goda grundkunskaper och är redo att utvecklas ännu mer inom truppgymnastiken. Gemensamt bestämmer truppens tränare och gymnasterna vilket mål som står näst på tur att uppfyllas. Efter mycket träning tillsammans når vi nästan alltid fram. Trupp Svart är Träningsverkets truppgrupp som tränar alla delar inom truppgymnastik: matta, hopp och fristående.

Kompletterande pass

För att förbättra sig inom truppgymnastik är det viktigt med en stark överkropp. I passet Cxworx används övningar som på ett effektivt sätt stärker magen, axlarna och ryggen. Läs mer om det här. Behöver du öva upp din vighet kan du istället prova på Bodybalance. Här blir vi mjukare i kroppen med hjälp av yoga. Läs mer om det här.

Träningsverkets andra truppgrupper

Trupp Vit och Gul är de grupper där barn som inte har tränat så mycket gymnastik tidigare främst hamnar. Läs mer om Trupp Vit här och läs mer om Trupp Gul här. Truppgruppen mellan Trupp Gul och Trupp Svart är Trupp Blå. Det är i denna truppen vi lär oss ännu mer om grunderna till de lite svårare övningarna inom truppgymnastik. Läs mer om det här.

En tjej som gör en volt i Trupp Svart

Trupp Svart

Share this Post: