Trupp Vit

By Clara Bergenfelz|11 maj, 2018||

I denna nybörjargrupp tränar vi på grunderna inom truppgymnastiken. För att kunna utvecklas inom truppgymnastiken är det viktigt att man lär sig övningarna från grunden. Vi tränar på kullerbyttor, hjulningar och handstående. Även ljushopp, krysshopp och kullerbytta på övar vi upp på träningarna. Det är många roliga förövningar som vi tränar på för att sen kunna göra en färdig övning. Målet i Trupp Vit är att alla ska klara dessa övningar så bra att de kan gå vidare, för att sedan göra en volt på trampett eller handvolt på matta.

Kompletterande pass

För att förbättra sig inom truppgymnastik är det viktigt med en stark överkropp. I passet Cxworx används övningar som på ett effektivt sätt stärker magen, axlarna och ryggen. Läs mer om det här. Behöver du öva upp din vighet kan du istället prova på Bodybalance. Här blir vi mjukare i kroppen med hjälp av yoga. Läs mer om det här.

Träningsverkets andra truppgrupper

Trupp Vit och Gul är de grupper där barn som inte har tränat så mycket gymnastik tidigare främst hamnar. Läs mer om Trupp Gul här. När man kan göra övningarna korrekt i Trupp Gul får man vara med i Trupp Blå. Läs mer om Trupp Blå här. Trupp Svart är den grupp inom Träningsverkets truppgymnastik som tränat längst och därför tränar både matta, hopp och fristående. Läs mer om Trupp Svart här.

Barn som hjular i Trupp Gul och Trupp Vit

Trupp Gul / Trupp Vit

Share this Post: